This Privacy Notice sets out how Merchantrade Group, will handle personal information in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) and the laws of Malaysia.
  1. What This Privacy Notice Explains
    This Privacy Notice explains:
    • What kind of personal information we collect
    • How we collect your personal information
    • How we use your personal information
    • When we disclose your personal information
    • How we secure your personal information
    • Access to and correction of your personal information
    • Transfer of your personal information
    • Online dealings with us

    Please note that this Privacy Notice does not cover personal information collected or held by us about our employees and is to be read subject to any overriding provision of law or contract.

    For the purposes of this Privacy Notice, please note that “Merchantrade Group” refers to Merchantrade Asia Sdn Bhd and all its related companies, as defined in Section 7 of the Companies Act 2016, and any associated companies or affiliates of Merchantrade Asia Sdn Bhd.

  2. Our Commitment To You

    We value the trust of our customers and business partners and are committed to protecting your personal information and ensuring that your personal information is used only for the purposes stated herein.

  3. Defining Personal Information
    Personal information refers to any information, which relates directly or indirectly to you and/or your transactions with us. This includes any information that can be used to distinguish, identify or contact you.
  4. What Kind Of Personal Information We Collect
    Because of the nature of the business and financial transactions carried out by us, it In order for us to operate in an efficient and effective manner and provide you with the best service possible, we may collect personal information including but not limited to:
    • your contact information, such as your name, race, address(es), telephone number(s), email address(es), national identification card details, passport details, occupation details, bank account information, salary range, source of funds and other relevant contact information;
    • contact information of other persons that are privy to your fund transfer (e.g. the beneficiary of your remittance order), such as the beneficiary’s name, address(es), telephone number(s), national identification card details, bank account information and other relevant contact information;
    • information relating to your transaction history with us;
    • information captured on security systems, including a recording of your image on Closed Circuit Television (CCTV) and a recording of your voice from calls made to us; and/or information you provide us regarding your marketing preferences or in the course of participating in surveys, contests or promotional offers
    • Information required to be collected incompliance with Money Services Business Act 2011, Anti Money Laundering, Anti-Terrorism Financing and Proceeds of Unlawful Activities Act, 2001 and Financial Services Act 2012, Communications and Multimedia Act 1998 and such other laws and regulations as may be applicable from time to time
    Where you provide us with the personal information of the beneficiary of your remittance order, you confirm that you have obtained the prior consent of your beneficiary(ies) to provide us with their personal information and to view or change their information.
  5. How Do We Collect Your Personal Information?
    We may collect personal information directly from you when you:
    • buy a product or service from us or from our authorized agents (including buying products or services online);
    • apply or register for our products or services and/or by setting up an account with us;
    • process or transmit funds over the counter
    • subscribe to one of our publications by electronic, print or other media (for example exchange rate broadcast, newsletters and brochures)
    • ask us for more information about a product or service (through verbal and/or written communication);
    • from the financial transaction(s) you make
    • contact us with a query or complaint;
    • respond to a competition, prize draw or survey; and/or
    • visit or browse our website or the websites of our affiliates, authorised partners, resellers or agents.
    Other than personal information obtained from you directly (as laid out above), we may also obtain your personal information from third parties we deal with or connected with you, for example from communications service providers, financial institutions, credit reporting agencies and from such other sources in respect of which you have given your consent to disclose information relating to you and/or where otherwise lawfully permitted. We also use Closed Circuit Television (CCTV) to record footage at our premises.
  6. How We Use Your Personal Information
    We may collect personal information from you or from the category of third parties identified above which is to be utilized for one or more of the following purpose: –
    • to process your order or application for our products or services, as well as to keep you updated with the progress of your order or application;
    • for identification and verification purposes;
    • to ensure the completion of your remittance order(s);
    • to keep you informed of our new products and services;
    • to contact you with offers or promotions based on your usage of our products or services (e.g. your calling and messaging activities, frequent country(ies) you remit money to, etc.)
    • to provide you with customer support and services;
    • to respond to any queries or complaints you may have about using our products or services;
    • to carry out research and statistical analysis, and monitor customer usage of our products and services on an anonymised basis;
    • to store your preference for certain types of information or products and/or to personalise our services to you;
    • to be retained for use in your future transactions with us;
    • to prevent and detect fraud, money laundering or any other crimes; and/or
    • to comply with legal and regulatory requirements.
    CCTV footage at our branches, in particular, may also be used for the following purposes:
    • for quality assurance purposes;
    • to provide for the safety and security of staff and other customers;
    • detecting and deterring suspicious, inappropriate or unauthorised use of our facilities;
    • detecting and deterring criminal behavior;
    • to comply with legal and regulatory requirements; and/or
    • conducting incident investigations.
  7. Disclosure of Your Personal Information
    As a part of providing you with our products and services and the management and/or operation of the same, we may be required or need to disclose information about you to the following third parties:
    • companies and/or organisations that act as our agents, partners, service providers and/or professional advisers, and such parties as necessary to comply with legal and regulatory requirements;
    • financial institutions that assist us in processing and/or otherwise fulfilling transactions that you have requested (including the financial institution acting on behalf of the beneficiary of your remittance order);
    • any financial institutions, merchants, VISA International and its affiliates and other card associations in relation to any prepaid card issued to you by us;
    • our business associates and other parties for purposes that are directly related to the purpose of collecting your personal information;
    • other parties in respect of whom we are required to disclose information pursuant to a legal requirement or any order of court, tribunal or authority, whether governmental or quasi-governmental with jurisdiction over the Merchantrade Group or in discharge of our obligations to any regulatory authority;
    • other parties in respect of whom you have given your express or implied consent; and/or
    • our prospective or new owners (if any) in which instance, we would require them to adopt a policy of similar nature to protect your personal data, subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to Merchantrade.
  8. Security of Your Personal Information
    We take all reasonable precautions to ensure your personal information is protected against unauthorized or accidental loss, misuse, modification, disclosure or destruction. However, we cannot warrant or guarantee the security of personal information we transmit online, and assume no liability for alteration, interception or misuse of information transmitted via the internet.
  9. Direct Marketing

    We may use your personal information to provide you with information about our and third party services and/or products, which may be of interest or benefit you, except where otherwise requested by you.

    In certain instances, we may disclose your relevant personal information to our preferred merchants and strategic partners where your prior consent has been obtained and subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to us. We take reasonable steps to make sure that our agreements with service providers include appropriate privacy and confidentiality obligations.

    If you do not wish your personal information to be utilised for the purposes of marketing or should you change your mind in relation to your previous decision, please contact us at the address detailed at the end of this Privacy Notice. We will abide by your latest written instructions to us.

  10. What If Personal Information Provided By You Is Incomplete?
    Where indicated (for example in registration forms), it is obligatory to provide your personal information to us to enable us to process your application for our services and/or products. Should you decline to provide such obligatory personal information, we may not be able to process your application or provide you with our services or products.
  11. Your Rights To Access And Correct Your Personal Information

    Where you wish to have access to your personal information in our possession, or where you are of the opinion that such personal information held by us is inaccurate, incomplete, misleading or where relevant, not up-to-date, you may make a request to us via our Data Access Request Form or Data Correction Request Form respectively. These forms are available at our branches.

    We will use reasonable efforts to comply with your request to access or correct your personal information within 21 days of receiving your duly completed Data Access Request Form/Data Correction Request Form and the relevant processing fee (if any).

    Should you, however, be a Member of our online e-remit and/or eForex services and wish to correct, delete or update your basic personal information at any time, you may also do so by logging in to your account at www.eremit.com.my and/or www.eforex.com.my and effecting the changes yourself.

    Please note that we may have to withhold access to your personal information in certain situations, for example when we are unable to confirm your identity or where information requested for is of a confidential commercial nature or in the event we receive repeated requests for the same information. Nevertheless, we will notify you of the reasons for not being able to accede to your request.

  12. Transfer of Your Personal Information
    Some or all of the information that you provide us with will be required to be transferred outside of Malaysia in order to process your fund transfers. Strict rules regarding the confidentiality and safety of your information are in place to safeguard it. The transfer of your information may be made to our databases in other countries, as well as to third parties, such as financial institutions outside of Malaysia, to be processed. It should be noted however, that not all of these countries outside Malaysia have an “adequate level of protection” for personal information, but we will nevertheless try to take every precaution in securing the safety of any of your personal information as outlined in this Privacy Notice.
  13. Information We Collect When You Visit Us Online

    If you choose to obtain information or do business with us online by visiting www.mtradeasia.com, www.eremit.com.my, www.eforex.com.my and www.merchantrademoney.com, you may wish to know the following:

    Merchantrade Website.
    When you visit our Website, we collect standard internet log information and details of visitor behavior patterns to ascertain the number of visitors to the various parts of the Website. Such information is not linked to you as an individual. We use such information to evaluate and improve the features, guest experience and functionality of our Website.

    Cookies
    We collect information about your use of our website from cookies. Cookies are packets of information stored in your computer which assist your website navigation by customizing site information tailored to your needs. Cookies in themselves do not identify the individual user, just the computer used. You are not obliged to accept cookies. If you are concerned, you can set your computer either to accept all cookies, to notify you when a cookie is issued, or not to receive cookies at any time. However, rejection of cookies may affect your use of the website as we will be unable to personalize aspects of your use of the website.
    Further information about cookies and how they work is available at www.allaboutcookies.org. To opt out of being tracked by Google Analytics across the Website please visit http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

    Links To Third Party Websites
    Please be informed that this Privacy Notice applies solely to our Website and does not apply to any third party websites you may access from our Website. Merchantrade is not responsible for the privacy policies or the content of such websites as they may have privacy policies independent of Merchantrade. To determine how these third party websites (e.g. Twitter, Facebook, YouTube) deal with your Personal Information, you should ensure that you read their respective privacy policies.

  14. Updates To Our Privacy Notice
    We may amend this Privacy Notice from time to time. Please check our website on an ongoing basis for information on our most up-to-date practices.
  15. English Version
    We provide the Privacy Notice in both English and Bahasa Malaysia. In case of any inconsistencies between these two, the English version shall prevail. In case there are inconsistencies on how we collect or use your personal data between this Privacy Notice and the terms and conditions of your specific product or service or other contractual documents, the terms and conditions of your specific product or service or other contractual documents shall prevail.
  16. Our Contact Details

    Should you have any queries, concerns or complaints in relation to this Privacy Notice, kindly contact us during office hours (between 9.00 am to 5.00pm from Monday to Friday) at the following contact points:

    Attn: Data Privacy Officer
    Telephone: +603-7727-8606
    E-mail: privacy@mtradeasia.com
    Address: Suite 1632, 16th Floor, Lobby 7, Block A, Damansara Intan, No. 1 Jalan SS20/27, 47400 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.

    A current version of this Privacy Notice is available on our website at www.mtradeasia.com, www.eremit.com.my, www.eforex.com.my and www.merchantrademoney.com


Notis Privasi ini menerangkan bagaimana Kumpulan Merchantrade, akan mengendalikan maklumat peribadi selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("APDP") dan undang-undang Malaysia.
  1. Apa yang dijelaskan melalui Notis Privasi ini
    Notis Privasi ini menjelaskan:
    • Apakah jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan
    • Bagaimana kami mengumpul maklumat peribadi anda
    • Bagaimana kami menggunakan maklumat peribadi anda
    • Bila kami mendedahkan maklumat peribadi anda
    • Bagaimana kami menjamin keselamatan maklumat peribadi anda
    • Akses dan pembetulan kepada maklumat peribadi anda
    • Pemindahan maklumat peribadi anda
    • Urusan dalam talian dengan kami

    Sila ambil maklum bahawa Notis Privasi ini hendaklah dibaca tertakluk kepada sebarang peruntukan undang-undang atau kontrak dan tidak melindungi maklumat peribadi yang dikumpulkan atau dipegang oleh kami mengenai pekerja kami.

    Untuk tujuan Notis Privasi ini, sila ambil maklum bahawa "Kumpulan Merchantrade" merujuk kepada Merchantrade Asia Sdn Bhd dan semua syarikat berkaitannya, seperti yang ditakrifkan dalam Seksyen 7 Akta Syarikat 2016, dan mana-mana syarikat atau gabungan syarikat Merchantrade Asia Sdn Bhd.

  2. Komitmen Kami Kepada Anda

    Kami menghargai kepercayaan para pelanggan dan rakan kongsi perniagaan kami dan kami komited untuk melindungi maklumat peribadi anda dan memastikan bahawa maklumat peribadi anda hanya digunakan untuk tujuan yang dinyatakan di sini.

  3. Menentukan Maklumat Peribadi
    Maklumat peribadi merujuk kepada sebarang maklumat, yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada anda dan / atau transaksi anda dengan kami. Ini termasuk apa-apa maklumat yang boleh digunakan untuk membezakan, mengenalpasti atau menghubungi anda.
  4. Apakah Jenis Maklumat Peribadi yang Kami Kumpulkan
    Oleh kerana sifat urusniaga perniagaan dan transaksi kewangan yang dijalankan oleh kami, untuk membolehkan kami beroperasi dengan cara yang cekap dan berkesan serta memberikan anda perkhidmatan sebaik mungkin, kami mungkin perlu untuk mengumpul maklumat peribadi anda yang mana ianya termasuk tetapi tidak terhad kepada:
    • maklumat berkenaan anda, seperti nama anda, kaum, alamat, nombor telefon, alamat e-mel, butiran kad pengenalan warganegara, butiran pasport, butiran pekerjaan, maklumat akaun bank, julat gaji, sumber dana dan maklumat lain yang berkaitan;
    • maklumat peribadi orang lain yang diperlukan bagi tujuan pengiriman wang anda (contohnya. Benefisiari untuk arahan pengiriman wang anda), seperti nama benefisiari, alamat, nombor telefon, butiran kad pengenalan kebangsaan, maklumat akaun bank dan lain-lain maklumat yang berkaitan;
    • maklumat yang berkaitan dengan rekod transaksi anda dengan kami;
    • maklumat yang dirakam pada sistem keselamatan, termasuk rakaman imej anda pada Kamera Litar Tertutup (CCTV) dan rakaman suara anda dari panggilan telefon yang dibuat kepada kami; dan / atau maklumat yang anda berikan kepada kami mengenai keutamaan pemasaran anda atau semasa mengambil bahagian dalam kaji selidik, pertandingan atau tawaran promosi.
    • Maklumat yang dikumpul kerana pematuhan kepada Akta Perniagaan Perkhidmatan Wang 2011, Akta Pengubahan Wang Haram, Pembiayaan Anti-Keganasan dan Perolehan Aktiviti yang Tidak Sah, 2001 dan Akta Perkhidmatan Kewangan 2013, Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan undang-undang dan peraturan lain yang mungkin terpakai dari semasa ke semasa.
    Apabila anda memberikan maklumat peribadi benefisiari-benefisiari untuk arahan pengiriman anda, anda mengesahkan bahawa anda telah memperoleh persetujuan terlebih dahulu daripada benefisiari anda untuk memberi maklumat peribadi mereka kepada kami dan untuk melihat atau menukar maklumat mereka.
  5. Bagaimana Kami Mengumpul Maklumat Peribadi Anda?
    Kami mungkin mengumpul maklumat peribadi secara langsung dari anda apabila anda:
    • membeli produk atau perkhidmatan daripada kami atau dari ejen-ejen lantikan kami (termasuk membeli produk atau perkhidmatan dalam talian);
    • memohon atau mendaftar untuk produk atau perkhidmatan kami dan / atau dengan membuka akaun dengan kami;
    • memproses atau menghantar wang di kaunter
    • melanggan salah satu penerbitan kami sama ada melalui saluran elektronik, cetakan atau media lain (contohnya siaran kadar pertukaran, surat berita dan risalah)
    • meminta kami memberikan maklumat lanjut mengenai produk atau perkhidmatan (melalui komunikasi lisan dan / atau bertulis);
    • dari transaksi kewangan yang anda buat
    • menghubungi kami berkaitan sesuatu pertanyaan atau aduan;
    • memberi respons kepada pertandingan, cabutan hadiah atau tinjauan; dan / atau
    • melawat atau melayari laman web kami atau tapak web rakan sekutu kami, rakan kongsi sah, penjual semula atau ejen.
    Selain daripada maklumat peribadi yang diperoleh secara langsung daripada anda (seperti yang dinyatakan di atas), kami juga boleh mendapatkan maklumat peribadi anda dari pihak ketiga yang berurusan dengan kami atau pihak yang ada hubungan dengan anda, contohnya dari penyedia perkhidmatan komunikasi, institusi kewangan, agensi pelaporan kredit dan dari sumber yang lain yang telah anda persetujui untuk mendedahkan maklumat yang berkaitan dengan anda dan / atau cara lain yang dibenarkan oleh undang-undang. Kami juga menggunakan Kamera Litar Tertutup (CCTV) untuk merakam bahan visual di premis kami.
  6. Bagaimana Kami Menggunakan Maklumat Peribadi Anda
    Kami mungkin mengumpul maklumat peribadi daripada anda atau dari kategori pihak ketiga yang dikenalpasti di atas yang akan digunakan untuk satu atau lebih daripada tujuan berikut: -
    • untuk memproses pesanan atau permohonan anda untuk produk atau perkhidmatan kami, serta untuk memastikan anda dikemaskini berhubung kemajuan pesanan atau permohonan anda;
    • untuk tujuan pengecaman dan pengesahan;
    • untuk melengkapkan arahan-arahan pengiriman wang anda;
    • untuk memaklumkan anda tentang produk dan perkhidmatan terbaharu kami;
    • untuk menghubungi anda berkenaan tawaran atau promosi berdasarkan penggunaan produk atau perkhidmatan kami (contohnya aktiviti panggilan dan pemesejan anda, kepada negara yang kerap anda mengirim wang, dll.)
    • untuk memberikan anda sokongan dan perkhidmatan pelanggan;
    • untuk membalas sebarang pertanyaan atau aduan anda yang mungkin ada mengenai penggunaan produk atau perkhidmatan kami;
    • untuk menjalankan penyelidikan dan analisis statistik, dan memantau penggunaan pelanggan produk dan perkhidmatan kami secara anonim;
    • untuk menyimpan keutamaan anda untuk jenis maklumat atau produk tertentu dan / atau menyesuaikan perkhidmatan kami dengan keperibadian anda;
    • untuk dikekalkan untuk digunakan dalam urusniaga anda dengan kami di masa hadapan;
    • untuk mencegah dan mengesan penipuan, pengubahan wang haram atau sebarang jenayah lain; dan / atau
    • mematuhi keperluan undang-undang dan peraturan pengawalseliaan.
    Rakaman CCTV di cawangan kami, khususnya, boleh juga digunakan untuk tujuan berikut:
    • untuk tujuan jaminan kualiti;
    • untuk memberi keselamatan kepada kakitangan dan pelanggan lain;
    • mengesan dan mencegah sebarang penggunaan kemudahan kami yang mencurigakan, tidak sesuai atau yang tidak dibenarkan;
    • mengesan dan mencegah tingkah laku jenayah;
    • mematuhi keperluan undang-undang dan peraturan pegawalseliaan; dan / atau
    • menjalankan siasatan berhubung sesuatu kejadian.
  7. Pendedahan Maklumat Peribadi Anda
    Sebagai sebahagian daripada menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan kami dan pengurusan dan / atau operasi untuk tujuan tersebut, kami mungkin dikehendaki atau perlu mendedahkan maklumat mengenai anda kepada pihak ketiga seperti berikut:
    • syarikat dan / atau organisasi yang bertindak sebagai agen, rakan kongsi, penyedia perkhidmatan dan / atau penasihat profesional kami, dan pihak-pihak yang diperlukan untuk mematuhi keperluan undang-undang dan peraturan pengawalseliaan;
    • institusi-institusi kewangan yang membantu kami dalam pemprosesan dan / atau melaksanakan transaksi yang anda pohon (termasuk institusi kewangan yang bertindak bagi pihak benefisiari arahan pengiriman wang berkenaan);
    • mana-mana institusi kewangan, peniaga, VISA International dan sekutunya dan persatuan kad lain berhubung dengan apa-apa kad prabayar yang dikeluarkan kepada anda oleh kami;
    • syarikat perniagaan bersekutu kami dan pihak-pihak lain untuk tujuan yang berkaitan secara langsung dengan tujuan mengumpul maklumat-maklumat peribadi anda;
    • pihak-pihak lain yang berkenaan dimana kami dikehendaki untuk mendedahkan maklumat menurut keperluan undang-undang atau apa-apa perintah mahkamah, tribunal atau pihak berkuasa, sama ada kerajaan atau kuasi-kerajaan yang mempunyai bidang kuasa ke atas Kumpulan Merchantrade atau dalam melaksanakan tanggungjawab kami kepada mana-mana pihak berkuasa kawalselia ;
    • pihak-pihak lain berkenaan dengan siapa anda memberikan persetujuan tersurat atau tersirat anda; dan / atau
    • pemilik prospektif atau baru kami (jika ada) di mana, kami akan menghendaki mereka mengamalkan dasar yang serupa untuk melindungi data peribadi anda, tertakluk pada setiap masa kepada mana-mana undang-undang (termasuk peraturan, garis panduan dan / atau kewajipan) yang terpakai kepada Merchantrade.
  8. Keselamatan Maklumat Peribadi Anda
    Kami mengambil langkah berjaga-jaga yang perlu untuk memastikan maklumat peribadi anda dilindungi daripada kerugian yang tidak dibenarkan atau tidak disengajakan, salah guna, pengubahsuaian, pendedahan atau kemusnahan. Bagaimanapun, kami tidak boleh menjamin atau menjamin keselamatan maklumat peribadi yang kami hantar dalam talian, dan tidak bertanggungjawab terhadap pengubahan, pemintasan atau penyalahgunaan maklumat yang dihantar melalui internet.
  9. Pemasaran Langsung

    Kami mungkin menggunakan maklumat peribadi anda untuk memberi anda maklumat mengenai perkhidmatan dan / atau produk kami dan pihak ketiga, yang mungkin menarik minat atau memberi faedah kepada anda, kecuali permintaan anda adalah sebaliknya.

    Dalam keadaan tertentu, kami boleh mendedahkan maklumat peribadi anda yang relevan kepada peniaga-peniaga dan rakan kongsi strategik kami di mana persetujuan awal anda telah diperoleh dan tertakluk setiap masa kepada mana-mana undang-undang (termasuk peraturan-peraturan, garis panduan dan / atau kewajipan) yang terpakai kepada kami. Kami mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa perjanjian-perjanjian kami dengan pemberi-pemberi khidmat termasuk kewajiban privasi dan kerahsiaan yang sesuai.

    Jika anda tidak mahu maklumat peribadi anda digunakan untuk tujuan pemasaran atau jika anda mengubah fikiran berhubung keputusan anda sebelum ini, sila hubungi kami di alamat yang diberikan pada akhir Notis Privasi ini. Kami akan mematuhi arahan bertulis terkini kepada kami.

  10. Bagaimana Jika Maklumat Peribadi yang Disediakan Oleh Anda Tidak Lengkap?
    Dimana dinyatakan (sebagai contoh dalam borang pendaftaran), ia adalah wajib untuk memberikan maklumat peribadi anda kepada kami untuk membolehkan kami memproses permohonan anda untuk perkhidmatan-perkhidmatan dan / atau produk-produk kami. Sekiranya anda menolak untuk memberikan maklumat peribadi yang wajib, kami mungkin tidak dapat memproses permohonan anda atau menyediakan anda dengan perkhidmatan atau produk kami.
  11. Hak Anda Untuk Mengakses Dan Membetulkan Maklumat Peribadi Anda

    Jika anda ingin mempunyai akses kepada maklumat peribadi anda dalam simpanan kami, atau jika anda berpendapat bahawa maklumat peribadi anda dalam simpanan kami adalah tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau jika relevan, tidak dikemaskini, anda boleh membuat permintaan kepada kami melalui Borang Data Peribadi kami. Borang ini boleh didapati di cawangan-cawangan kami.

    Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk mematuhi permintaan anda untuk mengakses atau membetulkan maklumat peribadi anda dalam tempoh 21 hari setelah menerima Borang Data Peribadi yang lengkap dan yuran pemprosesan yang berkaitan (jika ada).

    Walau bagaimanapun, sekiranya anda menjadi ahli kepada perkhidmatan talian e-remit dan / atau e-forex kami dan ingin membuat pembetulan, memadam atau mengemaskini maklumat peribadi anda pada bila-bila masa, anda juga boleh berbuat demikian dengan login ke akaun anda di www.eremit.com .my dan / atau www.eforex.com.my dan melaksanakan perubahan itu sendiri.

    Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin perlu untuk menghalang akses anda kepada maklumat peribadi anda dalam situasi tertentu, contohnya apabila kami tidak dapat mengesahkan identiti anda atau di mana maklumat yang diminta adalah bersifat komersial sulit atau sekiranya kami menerima permintaan berulang untuk maklumat yang sama. Walau bagaimanapun, kami akan memaklumkan anda tentang sebab-sebab permintaan anda tidak dapat dipenuhi.

  12. Pemindahan Maklumat Peribadi Anda
    Sesetengah atau semua maklumat yang anda berikan kepada kami akan dikehendaki dipindahkan ke luar Malaysia untuk memproses pemindahan wang anda. Peraturan-peraturan yang ketat mengenai kerahsiaan dan keselamatan maklumat telah ditetapkan untuk tujuan melindungi maklumat-maklumat ini. Pemindahan maklumat anda boleh dibuat ke pangkalan data kami di negara lain, dan serta pihak ketiga, seperti institusi kewangan di luar Malaysia, untuk diproses. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa tidak semua negara-negara di luar Malaysia mempunyai "tahap perlindungan yang mencukupi" untuk maklumat peribadi, namun kami akan cuba mengambil langkah berjaga-jaga untuk memastikan keselamatan mana-mana maklumat peribadi anda seperti yang digariskan dalam Notis Privasi ini
  13. Maklumat yang Kami Kumpulkan Apabila Anda Lawati Kami Online

    Jika anda memilih untuk mendapatkan maklumat atau membuat perniagaan dengan kami dalam talian dengan melayari www.mtradeasia.com, www.eremit.com.my, www.eforex.com.my dan www.merchantrademoney.com, anda mungkin ingin mengetahui perkara berikut:

    Laman Web Merchantrade.
    Apabila anda melawati Laman Web kami, kami mengumpulkan maklumat standard internet log dan butir-butir corak tingkah laku pengunjung untuk menentukan jumlah pengunjung ke pelbagai bahagian Laman Web. Maklumat ini tidak berkaitan dengan anda sebagai individu. Kami menggunakan maklumat tersebut untuk menilai dan memperbaiki ciri-ciri, pengalaman tetamu dan fungsi laman web kami.

    Cookies
    Kami mengumpulkan maklumat mengenai penggunaan laman web kami dari cookies. Cookies adalah paket maklumat yang disimpan di dalam komputer anda yang membantu navigasi laman web anda dengan menyesuaikan maklumat tapak yang disesuaikan dengan keperluan anda. Cookies tidak mengenal pasti pengguna individu, cuma komputer yang digunakan. Anda tidak diwajibkan untuk menerima cookies. Jika anda bimbang, anda boleh menetapkan komputer anda sama ada untuk menerima semua cookies, untuk memaklumkan kepada anda apabila cookies dikeluarkan, atau tidak menerima cookies pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, penolakan cookies boleh menjejaskan penggunaan laman web anda kerana kami tidak dapat memperibadikan aspek penggunaan laman web anda.
    Maklumat lanjut mengenai cookies dan cara mereka berfungsi boleh didapati di www.allaboutcookies.org. Untuk tidak memilih dikesan oleh Google Analytics di seluruh Laman Web sila layari http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

    Pautan ke Laman Web Pihak Ketiga
    Adalah dimaklumkan bahawa Notis Privasi ini terpakai semata-mata untuk Laman Web kami dan tidak terpakai kepada mana-mana laman web pihak ketiga yang boleh anda akses dari Laman Web kami. Merchantrade tidak bertanggungjawab terhadap dasar-dasar privasi atau kandungan laman web tersebut kerana ia mungkin mempunyai dasar privasi yang bebas daripada Merchantrade. Untuk menentukan bagaimana laman web pihak ketiga ini (mis. Twitter, Facebook, YouTube) berurusan dengan Maklumat Peribadi anda, anda harus memastikan bahawa anda membaca dasar privasi masing-masing.

  14. Kemas Kini Notis Privasi Kami
    Kami mungkin meminda Notis Privasi ini dari semasa ke semasa. Sila semak laman web kami secara berterusan untuk mendapatkan maklumat mengenai amalan kami yang paling terkini.
  15. Versi Bahasa Inggeris
    Kami menyediakan Notis Privasi dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat ketidaksamaan antara kedua-dua ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai dan mengikat. Sekiranya terdapat ketidaksamaan mengenai cara kami mengumpul atau menggunakan data peribadi anda di antara Notis Privasi ini dan terma dan syarat produk atau perkhidmatan khusus anda atau dokumen kontrak lain, terma dan syarat produk atau perkhidmatan tertentu anda atau dokumen kontrak lain akan mengatasi.
  16. Butiran Untuk Menghubungi Kami

    Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, kebimbangan atau aduan berhubung dengan Notis Privasi ini, sila hubungi kami semasa waktu pejabat (antara pukul 9.00 pagi hingga 5.00 petang dari hari Isnin hingga Jumaat) seperti berikut:

    Up: Pegawai Privasi Data
    Telephone: +603-7727-8606
    E-mel: privacy@mtradeasia.com
    Alamat: Suite 1632, Tingkat 16, Lobi 7, Blok A, Damansara Intan, No. 1 Jalan SS20 / 27, 47400 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.

    Versi terkini Notis Privasi ini boleh didapati di laman web kami di www.mtradeasia.com, www.eremit.com.my, www.eforex.com.my dan www.merchantrademoney.com

Can't find what you are looking for?
Contact our customer service representative